Salade van gegrilde kip en bananenbloemen
Ingrediënten
Ingrediënten marinade kip:
- 200 gr kipfilet
- 2 TL soja saus
- 1 TL suiker
- 2 snufjes peper
- 2 snufjes 5 spices (vietnam)
- 2 snufjes kurkuma/curry poeder (mengsel)
- 2 EL Plantaardige olie
Ingrediënten salade:
- 1 schaaltje geraspte bananenbloemen (was eerst de bananenbloemen in azijn en zout)
- 1 schaaltje geraspte groene papaja
- ½ schaaltje geraspte groene mango
- ¼ schaaltje geraspte wortel
- 1 verse rode peper (fijn gesneden)
- 2 lente uien (fijn gesneden)
- 6 waterspinaziestelen (fijn gesneden)
Ingrediënten dressing:
- 1 limoen (sap)
- 1 TL suiker
- 1 TL geraspte knoflook
- 1 EL vissaus
Topping:
- Verse Muntblaadjes
- Verse basilicum
- 2 EL geroosterde sesam zaadjes
- 1 EL knapperige sjalotten (zie onderaan bereiding)
- 1 EL olie (van de pan van de sjalotjes)
Bereiding:
- Zorg dat alles ingrediënten van de salade (zie boven) allemaal gesneden of geraspt zijn) en doe deze in een grote schaal
- Snij daarna (zie hierboven topping) 1 EL sjalotten en doe deze in een pannetje met plantaardige olie en zet deze op medium vuur. Blijf roeren totdat deze goudbruin zijn en haal dan de sjalotten er met een spaan uit en doe deze in een schaal. Zorg dat je de olie bewaart!
- Snij het vet van de kipfilet en marineer de kip (zoals boven vermeld, marinade kip)
- Laat de kip 15 minuten in de marinade
- BBQ de kip totdat deze goudbruin is en laat deze dan kort even afkoelen en snij deze dan in reepjes
- Doe de dressing (zie boven) over de salade in de grote schaal en meng alles goed door elkaar
- Verdeel de salade over 4 borden en leg reepjes kipfilet er bovenop
- Verdeel vervolgens de topping (zie boven) over elk bord
- Serveer deze salade samen met knapperig rijstpapier (rijstpapier kun je BBQ’en dat het knapperig wordt).