Naar inhoud
Fried spring rolls

Fried spring rolls

Ingrediënten
  • 6 loempia vellen
  • 60 gr kipfilet (in heel kleine blokjes gesneden)
  • 3 teentjes knoflook (fijn gesneden)
  • 1 sjalot (fijn gesneden)
  • 30 gr taro wortel (fijn raspen in korte stengels)
  • 30 gr zoete aardappel (fijne raspen in korte stengels)
  • ½ ui (fijn gesneden)
  • 2 TL oestersaus
  • 1 TL vissaus
  • 5 gr suiker
  • 1 ei geel (voor het dichtplakken van de loempiavellen)

Bereiding:

  1. Doe olie in de wok en bak de fijngesneden ui, sjalot en knoflook aan
  2. Voeg de fijngesneden stukjes kipfilet toe en bak deze even aan
  3. Vervolgens voeg je de geraspte taro wortel en geraspte zoete aardappel toe en wok je deze mee
  4. Voeg de oestersaus, vissaus en suiker toe en blijf alles goed onder elkaar husselen en rustig wokken in de pan
  5. Vervolgens verdeel je de hoeveelheid in 6 porties en verdeel deze over de loempia vellen
  6. Rol de loempia vellen tot de helft en flap dan de linker en rechterkant naar binnen. Op het overige einde voeg eigeel toe met je handen en rol dan de loempia tot het eind
  7. Bak de loempia’s enkele minuten (tot ze bruin zijn) in zonnebloem olie
  8. Serveer de loempia’s met een heerlijke zoete of pittige chilisaus!