Naar inhoud
Indiase Keema Curry

Indiase Keema Curry

Ingredienten
  • 50 gr. Boter
  • 500 gr rundergehakt
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 TL kerriepoeder
  • 1 TL chilipoeder
  • 2 EL gemalen komijn
  • 1 TL kurkuma
  • 1 TL gemberpoeder
  • 1 TL koriander
  • 2 forse EL gezeefde tomaat
  • 1 vleesbouillon blokje
  • 3 EL yoghurt
  • 150 gr. erwten

Bereiding:

  1. Snipper de uien en maak de knoflook schoon
  2. Doe boter in de pan en fruit de ui en later ook de knoflook aan (zorg dat deze is geperst)
  3. Voeg vervolgens het rundergehakt toe en ga deze rullen
  4. Voeg de kerriepoeder, chilipoeder, komijn en gember toe bij het mengsel
  5. Vervolgens voeg je de gezeefde tomaat toe aan het mengsel
  6. Verkruimel de vleesbouillon blok bij het mengsel en laat dit goed doorkoken
  7. Nu kun je de erwten toevoegen aan het mengsel
  8. Als laatste voeg je de yoghurt erbij maar zorg dat het dan op laag vuur staat
  9. De Keema Curry is nu klaar en is heerlijk samen met rijst en naanbrood!