Indiase Keema Curry
Ingredienten
- 50 gr. Boter
- 500 gr rundergehakt
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 TL kerriepoeder
- 1 TL chilipoeder
- 2 EL gemalen komijn
- 1 TL kurkuma
- 1 TL gemberpoeder
- 1 TL koriander
- 2 forse EL gezeefde tomaat
- 1 vleesbouillon blokje
- 3 EL yoghurt
- 150 gr. erwten
Bereiding:
- Snipper de uien en maak de knoflook schoon
- Doe boter in de pan en fruit de ui en later ook de knoflook aan (zorg dat deze is geperst)
- Voeg vervolgens het rundergehakt toe en ga deze rullen
- Voeg de kerriepoeder, chilipoeder, komijn en gember toe bij het mengsel
- Vervolgens voeg je de gezeefde tomaat toe aan het mengsel
- Verkruimel de vleesbouillon blok bij het mengsel en laat dit goed doorkoken
- Nu kun je de erwten toevoegen aan het mengsel
- Als laatste voeg je de yoghurt erbij maar zorg dat het dan op laag vuur staat
- De Keema Curry is nu klaar en is heerlijk samen met rijst en naanbrood!