Naar inhoud
Indonesische nasi

Indonesische nasi

Ingrediënten
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • 1 cm verse gember
  • 1 rode peper
  • 1 TL sambal
  • 2 EL ketjap manis
  • 3 EL sojasaus
  • 1 TL komijn
  • 1 TL kurkuma
  • ½ TL laos
  • ½ TL ketoembar
  • ½ bouillon blokje
  • 300 gr rijst
  • 3 eieren

Bereiding:

  1. Kook de 300 gr rijst volgens aanwijzing op de verpakking.
  2. Snipper de ui, snij de prei in ringen en rasp de wortel in fijne reepjes. Snipper de rode peper.
  3. Maak de knoflook schoon en snipper de gember.
  4. Doe olijfolie in een wok pan en fruit de ui aan. Voeg de peper en gember toe en pers de knoflook uit. Bak tot de ui glazig is en voeg dan de prei en wortel toe.
  5. Voeg de komijn, kurkuma, laos, ketoembar, sojasaus, ketjap manis en halve bouillon blok toe.
  6. Klop de 3 eieren in een kommetje en klop deze op. Doe de geklopte eieren in een kleine  koekenpan en maak hier roerei van.
  7. Voeg het roerei aan het mengsel in de wok pan.
  8. Vervolgens voeg je de rijst toe in de wok pan en meng je alles goed onder elkaar. Laat alles op middel vuur staan, dat alle smaken goed kunnen intrekken in de rijst.
  9. Serveer de Indonesische nasi met lente uitjes, gebakken uitjes en een spiegelei!