Naar inhoud
Borneo

Borneo

Borneo is het op twee na grootste eiland ter wereld en ligt in Zuidoost-Azië. Borneo is verdeeld over drie landen: Maleisië, Indonesië en Brunei. Het eiland heeft een bevolking van ong. 22 miljoen mensen. Het klimaat op Borneo is tropisch en vochtig, met hoge temperaturen en regenval gedurende het hele jaar. Het eiland leeft voornamelijk van de export van natuurlijke hulpbronnen, zoals olie, gas, palmolie en hout. Er is genoeg te doen op Borneo. Een van de belangrijkste trekpleisters is de biodiversiteit van het eiland, waar ongeveer 15.000 plantensoorten, 3.000 boomsoorten en 440 vissoorten te vinden zijn. Bezoekers kunnen wandelen en trektochten maken in de natuurlijke gebieden van Borneo om van het uitzicht te genieten of om wilde dieren te spotten, zoals orang-oetans, neusapen en neushoornvogels. Borneo heeft daarnaast ook veel prachtige stranden.

Kota Kinabalu is de hoofdstad van de staat Sabah in Maleisië en biedt een mooie mix van cultuur, natuur en avontuurlijke activiteiten. Bezoekers kunnen genieten van de lokale keuken, sightseeing, wandelen en bergbeklimmen in de omliggende bergen zoals de Mount Kinabalu of snorkelen in de nabijgelegen eilanden zoals Tunku Abdul Rahman Park.

 

Sepilok is bekend om zijn orang-oetan opvangcentrum en is een must-see bestemming voor natuurliefhebbers. Het centrum biedt de mogelijkheid om de dieren van dichtbij te observeren terwijl ze hun dagelijkse routine uitvoeren, en tijdens een bezoek is er ook de kans om andere wilde dieren te spotten.

 

Semporna is een havenstad in Sabah en de toegangspoort tot vele eilanden en duikplekken in de regio. Het is vooral bekend om de Sipadan-eilanden, die worden beschouwd als een van de beste duikplekken ter wereld. Bezoekers kunnen genieten van de spectaculaire onderwaterwereld en duiken met schildpadden, haaien, manta's en vele andere soorten zeedieren.

 

Mabul Island is een eiland in de buurt van Semporna en is een van de beste plekken om te duiken en snorkelen in de regio. Het eiland staat bekend om zijn kristalheldere water, zichtbaarheid en kleurrijke koraalriffen, evenals zijn grote populatie van kleinere zeedieren zoals nemo's en zeepaardjes. Een bezoek aan Mabul Island is een must-do voor duikers en snorkelaars die het beste van de onderwaterwereld van Sabah willen ervaren.