Naar inhoud
Rijstnoedel soep met rundvlees

Rijstnoedel soep met rundvlees

Ingrediënten

Bouillon:

  • 1 kg rundvlees botten
  • 1 stukje verse gember
  • 2 stokjes kaneel
  • 2 stengels citroengras
  • 2 TL kandij suiker
  • 3 liter water
  • 2 stukjes ster anijs
  • 1 witte ui
  • 1 Kardemom
  • 2 TL zout

Extra toevoeging:

  • ½ schaaltje witte azijn
  • 3 gepelde sjalotjes
  • 2 schijfjes groene chili
  • 1 TL suiker
  • 3 tenen knoflook (geperst)
  • 1 rode peper
  • ½ TL zout

Soep:

  • 2 EL lente uitjes
  • 2 TL verse koriander
  • limoensap
  • 2 TL verse basilicum
  • 2 EL Selderij
  • 200 gr rijstnoedels

Extra:

  • 200 gr rundvlees

Bereiding:

  1. Doe het water in een grote pot en breng het aan de kook
  2. BBQ de rundvlees botten ong. voor 4 a 5 minuten en voeg deze toe aan de grote pot kokend water
  3. Voeg vervolgens het zout en de suiker toe
  4. Gril de gember  en de ui even totdat de smaken vrijkomen en voeg deze ook toe aan de pot met water
  5. Plet de citroengras en voeg deze toe aan de pot met water
  6. Voeg vervolgens de stokjes kaneel en de ster anijs en kardemom toe aan de pot met water
  7. Laat de pot met water en ingrediënten voor min. 1 uur langzaam sudderen
  8. Doe alle ingrediënten extra toevoeging (zie boven) allemaal in één schaaltje (dit is voor later als  extra toevoeging voor de soep)
  9. De ingrediënten voor de soep snijden en in 4 soepschalen verdelen (hier overheen komt later de soep). Behalve de koriander en de basilicum, deze zijn later voor de garnering!
  10. Voeg de rijstnoedels toe aan de 4 soepschalen
  11. Snij de 200 gr rundvlees in hele kleine platte reepjes en voeg verdeel deze over de 4 soepschalen (dus over de groenten en rijstnoedels)
  12. Zodra de bouillon gereed is deze over de 4 schalen scheppen totdat de rundvlees geheel bedekt is
  13. Het kleine schaaltje, extra toevoeging, kan als laatste toegevoegd worden aan de soep (na behoefte). Eventueel nog toe te voegen met gebakken sjalotjes of uitjes.