Rijstnoedel soep met rundvlees
Ingrediënten
Bouillon:
- 1 kg rundvlees botten
- 1 stukje verse gember
- 2 stokjes kaneel
- 2 stengels citroengras
- 2 TL kandij suiker
- 3 liter water
- 2 stukjes ster anijs
- 1 witte ui
- 1 Kardemom
- 2 TL zout
Extra toevoeging:
- ½ schaaltje witte azijn
- 3 gepelde sjalotjes
- 2 schijfjes groene chili
- 1 TL suiker
- 3 tenen knoflook (geperst)
- 1 rode peper
- ½ TL zout
Soep:
- 2 EL lente uitjes
- 2 TL verse koriander
- limoensap
- 2 TL verse basilicum
- 2 EL Selderij
- 200 gr rijstnoedels
Extra:
- 200 gr rundvlees
Bereiding:
- Doe het water in een grote pot en breng het aan de kook
- BBQ de rundvlees botten ong. voor 4 a 5 minuten en voeg deze toe aan de grote pot kokend water
- Voeg vervolgens het zout en de suiker toe
- Gril de gember en de ui even totdat de smaken vrijkomen en voeg deze ook toe aan de pot met water
- Plet de citroengras en voeg deze toe aan de pot met water
- Voeg vervolgens de stokjes kaneel en de ster anijs en kardemom toe aan de pot met water
- Laat de pot met water en ingrediënten voor min. 1 uur langzaam sudderen
- Doe alle ingrediënten extra toevoeging (zie boven) allemaal in één schaaltje (dit is voor later als extra toevoeging voor de soep)
- De ingrediënten voor de soep snijden en in 4 soepschalen verdelen (hier overheen komt later de soep). Behalve de koriander en de basilicum, deze zijn later voor de garnering!
- Voeg de rijstnoedels toe aan de 4 soepschalen
- Snij de 200 gr rundvlees in hele kleine platte reepjes en voeg verdeel deze over de 4 soepschalen (dus over de groenten en rijstnoedels)
- Zodra de bouillon gereed is deze over de 4 schalen scheppen totdat de rundvlees geheel bedekt is
- Het kleine schaaltje, extra toevoeging, kan als laatste toegevoegd worden aan de soep (na behoefte). Eventueel nog toe te voegen met gebakken sjalotjes of uitjes.