Naar inhoud

Thailand het land van de eeuwige glimlach!

16 december 2023

We besluiten vanuit Luang Prabang (Laos) naar Chiang Rai (Thailand) te vliegen. Dit gezien we maar enkele opties hadden. Dit was de bus (maar dit wilden we niet meer vanwege de slechte wegen en onze kont 😉), de slow boot (maar dit zou 3 dagen in beslag nemen of vliegen. We kiezen uiteindelijk het laatste! Na een heerlijke vlucht komen we aan in Chiang Rai en checken we in bij Na-Rak-o resort, een kleurrijk hotel dat meteen het gevoel geeft alsof je pipi langkous bent of bent aangekomen op een kleuterschool. Het zou zomaar een hotel van Debbie van B&B vol liefde kunnen zijn. Nadat we alles hebben geïnstalleerd zoals telefoons en laptop (de stekkers vliegen uit elk stopcontact alleen al als je er al naar kijkt 🤣) verkennen we de boel zoals altijd. We genieten van de levendige sfeer en de prachtige omgeving. We zitten dicht bij de Nightmarket en besluiten na ons avondeten een bubbelwaffle te proberen.  Ondanks dat Udo aangeeft geen honger te hebben, eet hij hem bijna helemaal op 😉.

De volgende dag huren we een scooter en brengen we een bezoek aan de indrukwekkende witte tempel, ook wel bekend als Wat Rong Khun. Het is een adembenemend kunstwerk dat ontworpen is door de bekende Thaise kunstenaar Chalermchai Kositpipat. We worden betoverd door de glinsterende mozaïeken en de serene sfeer. Wat een kunstwerk! Prachtig om te zien maar ook een beetje kitsch.

Na ons bezoek aan de witte tempel besluiten we eerst in de stad van Chiang Rai ons verlaat ontbijt te pakken bij Hungry’s Nest en vervolgens door te rijden naar de Blauwe tempel. Daarna rijden we met de scooter door de mooie natuur richting het Baandam Museum, ook wel bekend als het Zwarte Huis. Hier bewonderen we de unieke kunstwerken en sculpturen, gemaakt van verschillende materialen zoals hout en botten. Het is fascinerend om te zien hoe de kunstenaar zoiets bijzonders heeft kunnen bedenken. Je moet echt een kronkel in je hoofd hebben wil je zoiets bedenken. Natasja zei nog. " zoveel piemels heb ik nog niet bij elkaar gezien" hahaha.

De dag is nog niet voorbij en we besluiten een bezoek te brengen aan het dorp van de Longnecks (Karen Village). We staan versteld van de vrouw die we ontmoeten, met maar liefst 30 ringen om haar nek. De ringen wegen in totaal 5 kilo en we kunnen ons niet voorstellen hoe zij haar dagelijkse leven hiermee leidt. Door te vragen begrijpen we dat deze ringen om de 2 jaar worden verwijderd. Poeh, dat zal een verademing zijn.

Na overleg besluiten we voor de volgende dag een zwaardere scooter te huren om zelfstandig naar de Golden Triangle te rijden, dit gezien de afstand ong. 70 kilometer is. De volgende dag staan we vroeg op en beginnen we met een stevig ontbijt bij Hungry's Nest, voordat we op weg gaan naar de Golden Triangle, waar de grenzen van Thailand, Myanmar en Laos samenkomen. Eenmaal aangekomen bij de Golden Triangle zijn we een beetje teleurgesteld. De zo bekende foto’s van de namen Myanmar, Thailand en Laos is een minuscuul bordje bevestigd aan een railing. Udo maakt er optisch ook maar een prachtige foto van dat het tenminste nog op iets lijkt 😉. Na dit avontuur besluiten we toch 30 kilometer verder te rijden richting Mae Sai, de grens van Myanmar.

Eenmaal aangekomen aan de grens van Mae Sai, zijn we positief verrast. Het is een levendigheid van straatventers, winkeltjes en vele mensen die hier de grens oversteken. We besluiten om eerst even te kijken aan de actuele grens en vervolgens over de markt te lopen. Je kunt het je niet voorstellen, maar honderden kleine winkeltjes die van alles verkopen van elektronica tot kleding. We besluiten om ook iets te kopen en na veel onderhandelen hebben we een deal. Tja, nu moet Udo er aan geloven! Maar later hier meer over 😜.

Na een dag vol nieuwe ervaringen keren we terug naar ons kleurrijk hotel Na-rak-O-resort en sluiten de dag af bij een heerlijk restaurantje in het centrum van Chiang Rai. Na ons etentje lopen we richting de Clocktower waar we nog even kunnen genieten van een licht en geluid show.

Terug in ons kleurrijke hotel reflecteren we op de afgelopen dagen in Chiang Rai. Het is een heerlijke schone en vooral rustgevende stad, maar zeker ook Thailand is een erg fijn land op te zijn. Mensen zijn vriendelijk en niet voor niets het “land van de eeuwige glimlach”.

De volgende ochtend starten we omdat het zo goed was weer bij Hungry’s Nest met een heel goed ontbijt en gaan vervolgens met onze backpack naar het busstation welke ons naar Chiang Mai zal brengen. De rit gaat door de bergen en de bus heeft waarschijnlijk zijn beste tijd gehad. Bij elk gat in de grond worden de schokbrekers getest of ze nog goed zijn, maar dat antwoord kan ik je al geven.....

In de bus leren we het stel Andre en Wilma kennen. Wat leuk en positief ingestelde personen zijn het toch. Met het motto." Geniet van het leven", net als wij.

Na een busrit van ong. 4 uur zijn we aangekomen in Chiang Mai. Ook hier dachten we dingen te herkennen maar niets is minder waar. Ook hier zijn de veranderingen en de groei van de stad duidelijk zichtbaar.

We checken in bij Iwualai hotel. Zoooo wat een gaaf hotel. Hier heeft Natasja weeeeeer de goede keuze gemaakt om hier te boeken. Het hotel is van alle gemakken voorzien Ze beginnen al door te zeggen, dat je de hele dag koekjes, fruit, koffie, thee en water mag pakken. Nou beter kan de dag niet beginnen😜.

Terwijl ik moet zeggen dat ik qua koffiedrinken best wel afgekickt ben, komt het hier in het hotel weer helemaal goed 😊.

's Avonds lopen we richting de oude stad van Chiang Mai en lopen meteen de oudste tempel binnen van Chiang Mai, Chedi Luang. Het is niet alleen een bijzonder prachtige tempel maar is ook prachtig verlicht. Na de wandeling komen we Andre en Wilma tegen en besluiten we nog samen iets te gaan drinken. Het wordt een late avond vol gezelligheid en lemon juice. Je hoeft geen alcohol te drinken om lol te hebben!

De volgende dag brengen we een bezoek aan de tempel in de bergen, Doi Su Thep. Aangekomen keken we elkaar aan en zijn we een beetje teleurgesteld over de circus die ze ervan hebben gemaakt.
De tempel is helemaal volgebouwd met restaurant, winkeltjes etc. We zeiden nog tegen elkaar dat we de herinneringen van toen moeten koesteren, toen alles nog zo puur was.

Na het bezoek aan Doi Su Thep rijden we naar de andere kant van de stad waar een andere tempel ligt, eveneens in de bergen. Hier worden we positief verrast van de puurheid en schoonheid. Deze houden we zo in herinnering en gaan met deze bijzondere indrukken terug naar ons hotel.

De derde en laatste dag in Chiang Mai slenteren we nog lekker door de stad en bezoeken nog een aantal bezienswaardigheden waar we de avond heerlijk afsluiten met een etentje, samen met Andre en Wilma bij Nun's.

De volgende dag vliegen we naar Bangkok waar we nieuwe herinneringen gaan maken die we zullen vastleggen in onze blog!