Naar inhoud

Onderweg naar Sapa!

4 november 2023

Slapen in Hanoi is weer een heel andere ervaring. We bemerken dat ons hotel naast een rooftop sky bar ligt dus vraag ik Udo de ramen te sluiten vanwege het getoeter van de scooters maar ook de muziek van de sky bar. Hij geeft aan dat de ramen al dicht zijn…. tja, nu bemerken we dat ze hier geen HR++ glas hebben 😉. Gezien we erg moe zijn vallen we uiteindelijk toch in slaap.
We hebben nog steeds onze rugzakken niet, dus doen we het maar met de kleding die we al aan hadden (helaas overheerste de geur van de kleding ons heerlijk gewassen lichaam 😊).
We gaan na ons ontbijt op pad en gaan richting Hoan Kiem Lake en bezoeken de Ngoc-Son tempel.

Het is echt prachtig maar die dag is het ook ontzettend warm (30 graden) en dan heb je toch eigenlijk wel behoefte aan een korte broek! We worden gebeld door Lucie van het hotel dat onze rugzak is binnen gekomen dus besluiten we na onze bezichtiging eerst richting hotel te gaan om ons om te kleden. Eenmaal aangekomen bij ons hotel zien we één rugzak!
We gaan van super blij toch even weer naar een schrikmoment maar Lucie geeft aan even te bellen naar de chauffeur om te bespreken of er nog een andere rugzak in de bus ligt. Ja, zegt de chauffeur een zwarte! Yes, dat is ‘m. Hij komt een half uurtje later de rugzak brengen en we zijn in euforie….tja waar je op dat moment toch blij mee kan zijn 😉.
Die dag kan niet meer stuk en besluiten we te gaan uiteten in de Old Quarter van Hanoi. We komen terecht bij Peace Lounge & Cafe in Hanoi. We zijn verrast van het heerlijke Vietnamese eten en vragen of ze ook kooklessen verzorgen en dit is het geval, dus we spreken meteen datum en tijd af. Daarna gaan we Bia Hoi junction (beer street) en komen meteen terecht in het drukke nachtleven. Overal staan plastic stoelen en tafeltjes buiten waar zowel locals als toeristen goedkoop bier drinken. Er hangt een heerlijke stemming en ook is er een iemand aan het zingen in het Vietnamees. De microfoon staat standje ERG hard dus je ontkomt er niet aan!

De volgende dag bezoeken we eerst Long Bien Bridge en we gaan hier te voet naartoe. Eindelijk aangekomen zien we dat deze is afgesloten maar besluiten toch stiekem over het hek te klimmen om een foto te maken! We worden teruggefloten gezien we hier niet meer mochten komen, omdat de spoorbrug in te slechte staat is en er ongelukken kunnen gebeuren! We hadden net geluk dat we ons fotomomentje te pakken hadden maar alle toeristen na ons hadden helaas niet dat geluk.
S ’middags vertrekken we met de slaapbus richting Sapa (ongeveer 6 uur). Het moment dat we Sapa binnenrijden met de bus is overweldigend, ontzettend kleurrijk en mooi om te zien. We zijn meteen positief verrast! Gezien we s ‘avonds pas om 22.30 uur aankomen hebben we nog geen zicht over de rijstvelden…….maar die verrassing komt de volgende ochtend!

Willen jullie meer weten wat we allemaal gaan ontdekken in Sapa. Stay tuned en tot de volgende blog!