Naar inhoud

Mooie afsluiting van een prachtige reis!

28 februari 2024

Na ons bezoek aan de prachtige hoofdstad Lissabon keren we nog één keer terug naar Nazaré, maar dit keer bezoeken we de vuurtoren met de prachtige golven aan de surfers beach. Gezien de tram in onderhoud is gaan we met de auto naar boven. Het weer is prachtig en de golven zijn overweldigend.We zijn zo onder de indruk dat we hier een tijdje blijven om alleen te kijken naar dit prachtige natuurgeweld. Vervolgens lopen we langzaam richting het plein en stoppen we bij een foodtruck, Le Petit Chef Belge. Jazeker, een Belg is hier neergestreken en maakt fantastische cocktails, burrito’s en hamburgers. We bestellen ons enkele drankjes en burrito’s en genieten van het mooie weer en de gezelligheid die we hebben met een dame uit Mexico en een gezelschap uit Brazilië. Je kunt het zo gek niet bedenken maar de mensen komen uit alle uithoeken van de wereld. Tegen de avond gaan we terug naar ons huisje in Salir do Porto waar we heerlijk de dag afsluiten met een lekker diner.

De volgende ochtend gaan Udo en ik eerst nog wat zaken regelen met de autoriteiten voor ons huis en gaan we meteen ook nog enkele spullen kopen die we nog nodig hebben zodra we het gaan verhuren. In de middag keren we terug naar Salir do Porto waar we met zijn alleen richting Foz do Arelho gaan. Dit is een dorp 8 km verderop en heeft een prachtig strand en een mooie lagoon. We genieten van het prachtige strand en het mooie weer en sluiten heerlijk af in een gezellige strandtent.Ons bezoek gaat terug naar Nederland en Udo en ik besluiten nog even te blijven. We genieten zo van het heerlijke klimaat in Portugal maar willen graag nog wat steden/dorpen bezoeken.

We gaan vanuit Salir do Porto naar Batalha waar we een bezoek brengen aan het klooster. Vanuit de weg ernaartoe worden we al overweldigd door het massale gebouw, wat je niet kan overzien! Het is majestueus en sierlijk. Eenmaal aangekomen in het stadje Batalha bemerken dat we bijna de enige zijn, het is tenslotte nog steeds winter! We kopen een kaartje en gaan het klooster van binnen bekijken. Wow… wat is dit een prachtig gebouw.Nadat we alles hebben gezien besluiten we richting Alcobaca te rijden een dorpje ongeveer 20 km verderop. We komen het stadje in en lopen richting het klooster van Alcobaca wat het middelpunt is van het stadje. Maar voordat we het klooster bezoeken besluiten we eerst een hapje te gaan eten. We zien toevallig een leuk klein italiaans restaurantje, Fiore di Zucca (tja die italianen zijn ook overal te vinden of het nu Azië is of in Portugal 😊).Het eten is heerlijk en na lekker getafeld te hebben gaan we het klooster en het stadje Alcobaca bekijken. Het is hier knus met veel goede restaurantjes en cafés, maar daarnaast ook mooie tuinen en natuurlijk het prachtige klooster. Inmiddels is het weer omgeslagen en langzaam begint het te regenen en besluiten we terug te gaan naar ons huisje in Salir do Porto.Die avond koken we samen een heerlijke maaltijd en kijken we nog een film maar helaas valt die avond herhaaldelijk de stroom uit in de stad en dat betekend helaas……. geen film! Tja dan maar een spelletje bij kaarslicht….…hoe romantisch kun je het maken!

Inmiddels zijn we in onze laatste 2 dagen in Portugal en besluiten we te gaan wandelen vanuit Salir do Porto naar Sao Martinho de Porto. Ons huisje ligt ongeveer 10 minuten lopen van de zee en het is een prachtige wandeling over de loopbrug richting Sao Martinho do Porto. Het is midden in een natuurreservaat en het uitzicht is erg mooi.

We gaan in Sao Martinho de Porto nog even afscheid nemen bij Mary een gastvrouw die een restaurant/café runt in Sao Martinho de Porto met de naam, Waves. Als we aankomen omhelst ze ons al en samen drinken we een heerlijke gin tonic. Tijdens die middag komt er ook een stel naast ons zitten uit Zuid Afrika die permanent in Sao Martinho do Porto zijn komen wonen. Het is een gezellige middag en we spreken af contact te houden.

Inmiddels is onze laatste dag aangebroken en wordt het tijd om onze rugzakken te pakken en de auto gereed te maken om 2.142 km af te gaan leggen. We hebben besloten ook de terugreis in één keer te rijden dus hopelijk gaat dit net zo soepeltjes als de heenweg.

Zoals we eerder hebben aangegeven zal er voor nu even een einde komen aan onze reisblogs. Natuurlijk als we besluiten weer een trip te gaan maken willen we dit natuurlijk weer vastleggen maar dit zal wel even duren gezien het nu toch echt tijd wordt om te gaan werken!

Dit betekend dat er nu echt een einde is gekomen aan onze bijzondere reis van 4 maanden. Het was in één woord  - geweldig! We hebben hoogtepunten maar ook dieptepunten gehad tijdens onze reis en we hebben samen gelachen, gehuild  en waren soms ook verbaasd.

We hebben genoten van de reacties naar aanleiding van de reisblogs welke we hebben geplaatst. Hiervoor willen we iedereen maar ook echt iedereen hartelijk bedanken die in welke vorm dan ook heeft gereageerd.

Wat begonnen was als een grapje is uiteindelijk een reisblog geworden van meer dan 2000 volgers. De een stond te trappelen om weer een verhaal te lezen en de ander dacht waarschijnlijk, OMG hier heb je hun weer!

Afgesloten hebben we onze 4 maanden zuid oost Azië in ons prachtig huis in Portugal waar we de laatste 2 weken hebben genoten van elkaar, de omgeving en ook weer mensen ons heen. 

Nog nooit hadden we het gevoel, als we ergens op een bestemming waren geweest, om een 2e keer terug te keren, maar Portugal heeft hier verandering in gebracht. Portugal voelt als thuiskomen en dit heeft te maken met de mooie stranden, prachtige omgeving en natuurlijk ook de vriendelijke mensen.

We verhuren ons huisje enkele maanden per jaar dus mocht je interesse hebben om ook te genieten van deze prachtige omgeving, mag je ons altijd een berichtje sturen!