Naar inhoud

De groene long van Bangkok!

23 december 2023

We zijn aangekomen in Bangkok en hebben ingecheckt bij Bed Spread Hostel. Een mooi hostel wat ook kamers aanbied met eigen badkamer, we zitten op de 4de verdieping (gelukkig wel met een lift) want het trappen lopen hebben we nu wel een beetje gehad 😉.

Die avond besluiten we om de volgende dag naar het Koninklijk Paleis te gaan. We nemen een extra sarong mee voor Udo, gezien we weten dat blote knieën niet mag in het paleis. Bij aankomst bij het paleis blijkt er een nieuwe regel te zijn. Mannen mogen geen rok aan dus ook geen sarong! Daar staan we dan met zijn tweeën en denken overal aan gedacht te hebben! We besluiten naar het winkeltje ernaast te gaan om te kijken of we een broek kunnen lenen. Ja, dit kan maar voor 350 baht (ong. 10 euro). Natasja zegt opeens, waarom wisselen we niet van broek !? Natasja had een lange broek aan en ik een korte broek en zo kon Natasja de Sarong dragen. Zo gezegd , zo gedaan en na 10 minuten lopen we uit de omkleedruimte en worden we vreemd aangekeken door de dames in het winkeltje. Eenmaal buiten kunnen we er wel even mee lachen en natuurlijk opgelucht dat we het paleis binnen kunnen. Eenmaal in het paleis bemerken we dat het ontzettend druk is, het lijkt wel de Efteling 2.0 …  maar dan is het de kunst om een foto te kunnen maken zonder mensen 😉.

Het is inmiddels middag geworden en al 35 graden in Bangkok. We smelten letterlijk weg en besluiten na het Koninklijk Paleis een ontspannende boottocht over de rivier te gaan maken. Hierbij kun je de skyline van Bangkok zien en genieten van de mooie gebouwen en natuurlijk ook Wat Arun en China Town. We genoten van het prachtige uitzicht op de stad terwijl we op het dek van de boot zaten en wegsmolten. Na de heerlijke boottocht waren we wel toe aan iets kouds te drinken of een heerlijk ijsje van 7 Eleven. Een favoriete supermarkt waar we vaak naar toe gaan om drinken en eten gaan inslaan voor de avond.

S’avonds besloten we te gaan eten bij een Indiaas restaurant want we hebben al 2 weken Thais gegeten en verlangden naar een andere keuken. Natasja bestelde samosas en een curry gerecht welk we samen zouden delen. Na bijna meer dan één uur wachten werden de samosas uitgeserveerd en beseften we dat het geen goede keuze was om naar dit indiaas restaurant te gaan. De samosas waren bij de eerste hap nog bevroren maar bijna zwart aan de buitenkant. Natasja had nog extra gevraagd of alles vers werd bereid. Het antwoord was, Ja. Na deze ervaring stapten we op (wat we normaal nooit zouden doen) en rekenden ons drinken af en besloten om streetfood uit te proberen. We lopen richting Soi Rambuttri street en zien een leuk standje waar het lekker druk is. We besluiten hier aan de straat te gaan zitten en de rode curry en massaman curry te proberen. Het eten was fantastisch en daarnaast konden we heerlijk genieten van de gezelligheid op de kraam.

De volgende dag besloten we om een fietstour door de "groene long" van Bangkok te maken en deze ligt aan het einde van de stad. Via de app BOLT bestellen we een taxi en laten ons afzetten bij Bang Krachao pier. Naast de pier ligt een fietswinkel waar we even overleggen over de prijs en welke fiets we willen huren voor die dag. We nemen bewust een wat stevigere fiets met dikkere banden gezien we wat smalle paadjes en ook heuvels gaan fietsen! We hebben een route uitgestippeld en gaan op pad. Het was verfrissend om weg te zijn van de drukte van de stad en te genieten van de rust en stilte van de natuur. De groene long heeft zeker mooie plekken om te fietsen, alleen jammer dat zeker aan de pier er veel afval in het water ligt wat zich opstapelt en vreemd genoeg ligt de milieu vereniging 200 meter verder met hun kantoor!

Na onze fietstocht en het parkeren van onze fietsen gingen we op zoek naar een taxi. Ja, maar ook echt op zoek, het was werkelijk een uitdaging. Als je aan het eind van de stad bent wil iedereen je wel brengen maar ophalen ho maar 😊. Uiteindelijk is het toch gelukt want we wilden nog een bezoek brengen aan Raan Jay Fai, een beroemde streetfood verkoper die een Michelinster heeft ontvangen voor haar kunstwerken op kookgebied. Helaas, toen we aankwamen, ontdekten we dat ze gesloten was en dat ik niet goed naar de openingstijden had gekeken. Ik baalde enorm, maar besefte al snel dat er nog genoeg andere culinaire ervaringen te ontdekken waren.

'S avonds maken we ons klaar om heerlijk te gaan eten bij Madame Musur. Ook hier weer hebben we heerlijk genoten van de Thaise keuken en sluiten af met een heerlijke banana roti ergens aan de straat. We beseffen dat Bangkok een mooie stad is, maar voor ons een nummer te groot. Het is er altijd erg druk, vele hoge gebouwen en dan bemerken we toch dat we meer zijn van kleine stadjes of dorpjes.

De volgende ochtend gaan we eerst een heerlijk broodje eten bij onze vertrouwde bakkerij in Bangkok waarna we richting de bushalte lopen op Khao San Road. We rijden met de bus richting Don Mueang (vliegveld) en vliegen die ochtend naar Krabi om zo door te kunnen reizen richting de eilanden van Thailand voor de kerstdagen.

Wil je weten hoe we onze kerstdagen gaan doorbrengen, volg dan onze reisblogs!