Naar inhoud

Bijna is het dan zover

24 september 2023

We hebben er lang naar uitgekeken: onze reis van 4 maanden door Azië gaat bijna van start. Op 31 oktober vertrekken we voor een bijzondere reis die ons zal brengen langs de mooiste plekjes van Vietnam, Cambodja, Laos, Thailand, Maleisië, Singapore, Borneo en de Filipijnen. Het belooft een bijzondere reis te worden die we beslist nooit meer zullen vergeten. We hebben er allebei ontzettend veel zin in.

De voorbereidingen voor deze reis zijn in volle gang. We hebben ons goed ingelezen in de verschillende landen waar we naartoe gaan en hebben een globale route uitgestippeld. Ook hebben we research gedaan naar de meest spectaculaire bezienswaardigheden en hebben een aantal must-see plekken opgenomen in onze reis. Maar ook hebben we bewust ruimte gelaten voor spontane avonturen die onderweg kunnen ontstaan.

De tickets zijn geboekt en de visums zijn aangevraagd. Verzekeringen, paspoorten, geldzaken: alles is geregeld. Maar ook qua uitrusting hebben we dit keer niets aan het toeval overgelaten. We hebben ons goed voorbereid op de verschillende weersomstandigheden, hebben comfortabele kleding en wandelschoenen ingepakt. Voor het eerst in ons leven hebben we een paklijst gemaakt, zodat we niets vergeten.

Ook hebben we een blog opgezet waarop we onze avonturen tijdens de reis kunnen delen. Hier kunnen vrienden, familie en andere geïnteresseerden onze avonturen volgen. Op de blog hebben we ook handige tips toegevoegd voor reizigers die van plan zijn dezelfde route te gaan afleggen. We hopen dat de blog anderen kan inspireren om ook zo'n reis te maken.

Bijna is het dan zover. Op 31 oktober 2023 vertrekken we vanaf Schiphol naar onze eerste bestemming: “Vietnam”. We zijn er helemaal klaar voor en kunnen niet wachten om op ontdekking te gaan tussen de rijstvelden, tempels en de lokale bevolking. Houd onze blog dus zeker in de gaten om op de hoogte te blijven van onze avonturen!